Hakkında

Ali Vedat OYGÜR

1950 yılında Üsküdar’da (İstanbul) doğdum. 1974 yılında Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. 1997 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden graben tektoniğinin metalojenisi konulu çalışmam ile doktora derecesini aldım.

1974-1998 yılları arasında MTA Genel Müdürlüğü’nün Maden Etüt ve Arama Dairesi bünyesinde, Türkiye’nin değişik yörelerinde demir, değerli metaller ve baz metallerin aranması çalışmalarında; 1998-1999 yıllarında Eurogold ve 1999-2005 yılları arasında Normandy Madencilik’de Enformasyon ve Bilgi İşlem Müdürü olarak görev yaptım.

2005 yılında yeni kurulan Koza Altın İşletmeleri’ne geçtim ve 2005-2008 döneminde Gümüşhane-Mastra Altın Madeni ve 2009-2011 döneminde Eskişehir-Sivrihisar-Kaymaz Altın Madeni kurucu müdürü olarak görev yaptım. 2012-2016/01/22 döneminde, Şirket merkezinde Çevre ve Kurumsal İletişim Müdürü olarak çalıştım.

23/01/2015 tarihinden itibaren emekliye ayrıldım.

Mesleğim gereği, Anadolu’nun değişik köşelerinde 42 yıl çalıştım ve güzel yurdumuzu yakından görmek ve tanımak şansını buldum. Bu sırada, tarihimize ve arkeolojik sit alanlarına merak duyarak genel kültürümü geliştirmeye çalıştım.

Ben bir tarih, edebiyat, arkeoloji ya da ne diyeyim sanat tarihi uzmanı değilim. Aydın sorumluluğumun bana yüklediği çevremi de bilgilendirme görevi anlayışıyla bugüne kadar edindiğim ve depoladığım bilgiyi siz dostlarımın da kullanımına ve yararına sunmak amacıyla blog yazmaya başladım. Bu blog sayfalarında, Ankara’yı ve tarihini sizlere de tanıtmak amacını güdüyorum. Hepinize keyifli okumalar dilerim.

Yazarın diğer konulardaki blogları:

Hakkında” için 8 yorum

  1. merhabalar,
    yazdığınız tüm yazıları büyük bir heycanla ve ilgiyle okuyorum yeni nesillere bu bilgilerin aktarılmasında vesile olmanızdan ötürü teşşekür ederim bizim de Anadolu leylekleri doğa grubu olarak öğretmenlerin çoğunlukta olduğu bir doğa grubuyuz bu sıralar ramazan münesabetiyle bir ankara şehir turumuz olucak eğer durmunuz uygunsa bize eşlik etmenizden onur duyarız. sizin bildiklerinizi öğretmenlerimiz aracılığıyla yeni kuşaklar aktarmak isteriz.
    iletişim Selim Börekçi vistaselim@hotmail.com mail olarak dönüş yaparsanız sevinrim.

    Liked by 1 kişi

  2. Merhaba Ali Bey,
    Ben Atılım Üniversitesi Kadriye Zaim Kütüphanesi Ankara Dijital Kent Arşivi Birim Sorumlusuyum. Yazılarınızı takip ediyorum. Bu yazıları kendi sayfamızda da paylaşmak istiyorum. ADKA’nın koleksiyonun gelişebilmesi adına desteğinizi de esirgemezseniz sevinirim.
    Bizimle iletişime geçebilirseniz sevinirim.

    Liked by 1 kişi

    1. Pınar Hanım,
      Teklifinizden dolayı büyük onur duydum. Elbette büyük bir memnuniyetle kabul ederim. Bunları yazmamdan amacım Ankaralı’lara yaşadıkları kenti tanıtmak olduğundan ne kadar çok Ankaralı’nın bilgisi olur ise o kadar yararlıdır.
      Aklınıza takılan bir konu olur ise her zaman alivedat2000@gmail.com e-posta adresime yazabilirsiniz.
      Selam ve saygılarımla,
      A. Vedat Oygür

      Beğen

  3. Sayın Vedat Bey,
    Muhteşem ötesi bir çalışma yapmışınız. Sizi gönülden tebrik ediyorum. Ankara ile ilgili bu kadar bütünleyici bir yapıt oluşturmanız takdire şayan. Ben bir arkeolog olarak (5 yıl Anadolu Medeniyetleri Müzesi, 23 Yıldır Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde öğretim elemanı olarak görev yapmaktayım). Zeugma ve Erythrai kazı heyetinde görev alıyorum. İnanın okudukça Ankara ile ilgili ne kadar farklı ve güzel bilgiler öğreniyorum . Elinize ve emeğinize sağlık gerçekten. Saygı ve Esenlik dileklerimle

    Beğen

  4. Merhabalar Ali Bey,
    Ben de sizin gibi jeoloji mühendisiyim ve bilgim dahilinde Ankara tarihi ile ilgili yazı yazıyorum. Sitenizde çok değerli bilgiler paylaşmışsınız. Vaktinizi almazsam size bazı sorularım olacaktı. e-posta yoluyla sorularımı iletebilir miyim?

    Beğen

Yorum bırakın